Olimme vaimoni kanssa kesälomareissulla Eestissä (en ymmärrä vieläkään miksi suuri osa suomalaisista puhuu Virosta). Vaikka siellä ajetaan toisinaan kuin hullut, niin siellä liikenne sujuu. Miten mahtaa olla armaassa Suomessamme. Ei suju, vaikeaa on. Suomi on oikea tiukkapipojen maa. Poliisit on juuri jotain sellaisia kun olen tottunut pitämään kuuluisia natsipolizeita. Hakeutuukohan Suomen poliiseiksi kaikki natsimieliset ja tiukkapipot vai tekeekö työ heistä sellaisia. Mitä lie?

Eesti on upea maa. Ei ole tullut vastaamme varkaita, ei prostituoituja. Mahtaakohan olla ennakkoluulot, jotka niitä vastaan marssittaa.

Kävimme 1988 Sotsissa jolloin olimme myös uimarannalla ja emme jättäneet ketään vartioimaan tavaroitamme (kiikari, kellot, rahapussit ym.), niitä ei varastanut kukaan. Työtoverini matkusti seuraavalla viikolla myös Helmi-hotelliin jossa olimme olleet. Työtoverini ryöstettiin siellä ja hän näki kaikkialla huoria (niin kuin hän sanoi), me emme taaskaan nähneet sellaisia ihmisiä, eikä meitä kukaan ryöstänyt. Mahtaakohan olla ihmisissä se aines, että he näkevät sitä mitä ennakkoluuloineen haluavat nähdä.

Tappaja-autot ovat lisääntyneet myös vaurastuneessa Eestissä (ikäviä ilmiöitä). Siellä näkee myös uudempia ja kalliimpia autoja kuin Suomessa, Audi, BMW, Mercedes Benz ym.

Polttoaineitten hinnankorotukset ovat kummallisia. Lähi-Idän tilanne ja Pohjois-Korean ohjuskokeet aiheuttavat Suomessa hinnankorotuksia, ei ainakaan Eestissä ollessamme kyseisessä maassa. Pörssihän niitä nostaa, siis ihmiset, jotka uumoilevat jotain. Epäilen vahvasti, että Yhdysvaltojen valtaa pitävät ohjailevat myös "sitoutumattomia" pörssinvälittäjiä.

Onkohan sota Israelin ja muitten maitten välillä oikeutettua.
Yhdistyneet kansakunnat antoivat 1947 mahdollisuuden perustaa kaksi valtioita Lähi-Itään: Israel ja Palestiina. Vielä ei ole Israel tunnustanut Palestiinan valtion olemassaoloa. Ei silloin myöskään ole Israelin valtiolla oikeutusta olemmassaoloonsa, vai onko? Luettaisiinko kerrankin tarkkaan YK:n tekstejä.
Israel ja USA ovat mielestäni terroristi- ja rosvovaltioita. Mikä tai mitkä muut valtiot toimivat niin kuin kyseiset valtiot? Siinäpä poliitikoille pohtimista. Olisi mukavaa jos poliitikotkin pohtisivat kyseisiä asioita siitä mitä nyt tapahtuu eikä jostain siitä ajatuksesta mitä he luulevat tapahtuvan. Jos Suomi tai Venäjä tekisivät niin kuin kaksi rosvovaltiota tekeen niin silloin tulisi varmasti poliisit USA tai Isobritannia väliin. Näin täällä maapallolla. Kuinkahan muualla?