Aamulla 30 astetta pakkasta, kotona. Autoa lämmittämään, jotta se ei jähmettyisi talliin. Myöhemmin toinen auto lämmittimeen, jotta sekään ei jähmettyisi pakkaseen. Huomiseksi luvataan taas kovaa pakkasta. Eiköhän se kärsitä, jos vaan ei tule paljon sähkökatkoja.

Olimme viikonloppuna mökillä (maatilan rakennukset, ei sähköjä). Lauantaina, kun menimme, sisällä oli pakkasta muutama aste ja ulkona saman verran. Muutama tunti kolmessa tulipesässä lämmitystä ja lämpötila saatiin nousemaan vajaaseen 20:een asteeseen. Sunnuntaina jälleen kovaa lämmitystä.
Koirat pitävät olosta maalla, saa juosta ja huhkia ympäriinsä.
Susia:
Kuulimme naapurilta (ainoa muutaman kilometrin sisällä), että susia on syytä varoa. Onneksi koiramme ei hauku. Metsästyskoirat kuulema houkuttelevat sudet jatkuvalla haukunnalla paikalle -- sittenhän ne onkin helppo popsia suuhunsa, mikä ettei sehän on tosi helppoa riistaa. Kuulimme myös naapuriltamme uuden teorian pohjois- ja itäpirkanmaan susihavaintoihin: Eläinpuistoista olisi mahdollisesti siirretty salaa susia sopiviin paikkoihin lisääntymään ja antamaan susille uutta geenistöä. Susilla on myös havainnoitsijoitten mukaan seurauspantoja (ei virallisia pantasusia). Sudet ovat näin ollen tottuneita ihmisiin ja hakeutuvat helposti ihmisasumistojen läheisyyteen.Teoria tuntuu todella mahdolliselta.

TARJA HALONEN 9
Lämmittämisen jälkeen kiireesti kotiin Tarja Halosta ainoaa oikeaa ehdokasta äänestämään. Ikävä, ettei hän tullut heti valituksi.
Suomen valintajärjestelmä on aika erikoinen. Jos toisella kierroksella häviää pienellä määrällä, voi enemmän ääniä koko vaalissa saanut jäädä kakkoseksi, edellyttää, että on ensimmäisellä kierroksella saanut tosi paljon ääniä. Edellä mainittu on tietenkin teoriaa ja matemaattisesti mahdollisuus laskea, millä tavoin väitteeni pitää paikkansa.

Mökkeilyä:
Tiistaina takaisin mökille. Luvattiin tosi kylmää ilmaa. Rakennusta lämmitettiin ja lämmitettiin niin paljon, että ei uskaltanut enää enempää. Päätimme vaimoni kanssa, että lähdetään aamulla kotiin eikä värjötellä. Toinen koiristamme staffi värjötteli ja paleli. Emme voineet palelluttaa itseämme ja siitosurostamme emmekä kotona odottavaa kissaamme. Ainoa, joka kylmästä piti oli toinen koiramme, Amerikan akita.

Kotiin:
Siispä kotiin ja lapsenlapsiamme katsomaan, sillä he olivat tulossa kipeiksi. Pojilla oli kipeydestä huolimatta kova vauhti päällä.
Perjantaina pojat ovat tulossa hoitoomme, on se hienoa,kun mummua ja vaaria tarvitaan.

Säästämistä:
Töissä on tultu ilman minua toimeen. Tosin siellä säästetään eikä annettu kokonaistaloudellisesti halvemmalla autoa ja miestä projektimme käyttöön. Noo, ei pihtarikaan saa helposti työpanostamme käyttöömme.

Palaillaan vuodattamaan myöhemmin niin Niinistön syyttelyistä kuin muustakin joka ottaa päähän mm. "porvarit" Heinäluoma ja Putkonen.