Olinpa eilen työmatkalla työpaikan Ford Mondeo farmarilla. Taas kerran tuli mieleen, että Mondeolla ajavat ovat jonkinasteisia masokisteja. Ajo-ominaisuudet ovat aivan kurjat. Moottoritiellä ajettaessa auto venkoilee sinne tänne, aivan kuin perä taittuisi alle. Istuin on kova ja selkä kipeytyy vaikka monenmoisia säätöjä onkin. Ei onnistu vaikka kokeilisi säätöjä miten tahansa. Mondeon suosijat kylläkin sanovat, että en osaa säätää niitä kunnolla. Auto ei kiihdy viitosvaihteella mihinkään. Tunne ehkä johtuu omasta autostani Renault Laguna break 2,2 dT. Kiihtyvyyttä ja hyviä ajo-ominaisuuksia riittää. Ei ole liian pehmeä, niin kuin saksalais-, japanilais- ym. valmistajien autoilijat väittävät. Intohimoisena sitikkamiehenä pidän Lagunaa jopa liian kovana. Tietenkin mielipiteitä on niin paljon kuin on ihmisiä.
Autolehdistä:
TM, Tuulilasi ym. ihmisethän sielläkin arvostelevat autoja. Usein kuulee väitettävän, että lehdet ovat riippumattomia ja mielipiteistä vapaita. Ne väitteet ovat täyttä potaskaa, suurta illuusiota.
Autoista ja presidentin vaaleista:
Sauli Niinistö vaati pysähtyneisyyden ajan päättämistä. Onkohan niin, että Niinistö ei tiedä mikä hänen puolueensa on. Kansallinen kokoomus on konservatiivipuolue ei liberaali, eikä vasemmistopuolue. Konservatismi on sitä, että aika on pysähtynyt ja vedotaan vanhoihin ns. turvallisiin arvoihin: koti, uskonto ja isänmaa. Onko isänmaallisuus sitä, että Yhdysvaltojen presidentti  päättää  koska ja milloin lähdetään sotimaan ns. terroristeja vastaan. Yhdysvaltojen presidentti määrittelee mitkä valtiot ovat pahoja ja mitkä hyviä. Missä on suomalaisuuden suvereniteetti, joka on määritelty perustuslaissammekin.
Tietenkin voidaan nähdä suomalaisten olevan melkoisia konservatiiveja, sillä ajammehan euroopassa konservatiivisimmilla autoillakin, Toyota Corolla, Nissan Primera, Ford Focus. Tuossa osa Suomessa eniten myytyjä automerkkejä. Toyotassa ei ole mitään radikaalia: Vähän mitään sanomattoman näköinen, ei uusinta tekniikkaa ym.
Yleensä kuulee sanottavan, että ei kannata ostaa uutta, sillä voi mennä asiat pieleen. Se on totta. Suomalainen ei ota riskejä: se vähättelee itseään, toinen on aina parempi. Jos sanot, että osaat jonkun asian, työn hyvin niin saat erikoisia silmäyksiä. hyssytellään.
Suomalainen ihailee Sauli Niinistöä, kun hänen kotinsa on niin askeettinen.
Olemmeko tosiaan näin hölmöjä, onko se jokin hyve, onko???