Loma alkaa olla ohi, huomenna töihin. Mitähän mahtaa olla edessä?
Juhannuksena sairastui appiukkoni jota alkuaikoina 1973 pelkäsin kovasti. Nyt se pieni viime aikoina herkistynyt ukkeli on kuollut ja eilen oli hautajaiset.
Liikenteessä on ollut kaikenlaista. Suomen liikenneasiat ovat ihan selkeästi pahasti pielessä. Lomailimme viikon verran Eestissä puolitoista tuhatta kilometriä ajellen. Jopa suomalaisten mielestä takapajula Viro (niin kuin suomalaiset sen haluavat sanoa) on Suomea edellä liikennekulttuurissa. Esimerkiksi koulujen kohdalla nopeusrajoitukset ovat pienemmät kouluaikaan ja hiukan korkeammat iltaisin ja öisin. Siitä olisi syytä ottaa oppia.
Lomailimme suurimmaksi osaksi Eestissä oikeassa Virossa, siis Virumaalla. Se siitä.

Minulla on ollut ajokortti 35 vuotta ja olen puhaltanut alkometriin poliisin testeissä neljä kertaa koko sinä aikana. Tämän vuoden heinäkuussa kaksi kertaa. Tällaista toimintaa siis poliisivalvontaa tervehdin ilolla, mutta en mitään pönttöpoliiseja tienvarressa. Sellainen on verovarojen suurta tuhlausta.
Onko kukaan tullut ajatelleeksi poliisien suurta valtaa? Poliisi voi väittää sinun ajanneen ylinopeutta, mutta hänen ei tarvitse kuitenkaan todistaa sitä millään tavoin. Nopeusvalvonnassa ei ole tutkilla piirtureita josta voisi todistaa sinun ajaneen ylinopeutta eikä yleensäkään myös videotallennetta. Jos sinä ilmoitat esimerkiksi pyöräsi varastetuksi se kirjataan ylös ja poliisi sanoo että ota varas kiinni tai onko sinulla todisteita , että juuri se henkilö varasti pyöräsi. Sellaista on poliisivaltiossa vai mitä lieneekään.